Kohtumine on osa KOVide pilootprogrammist Täiskäik II, mida ETKA ANDRAS poolt elluviidava AGENDA projekti raames korraldab koolitusettevõte Kasvulava.

26. augustil kogunesid Kose Päevakeskuses erinevad täiskasvanuharidusest huvitatud osapooled – täiskasvanueas õppimisega seotud eriaspektide ja -nüansside üle arutasid vallavalitsuse kultuurinõunik Margit Eerik ja kommunikatsioonispetsialist Maris Praats, raamatukoguhoidja-kogukonnaspetsialist Hille Schaffrik, Kose Kultuurikeskuse juhataja Kerli Sild ning Sotsiaal- ja Hariduse Tugikeskuse juhataja Claire Miljukova. Neil kõigil oli ka isiklikust kogemusest jagada nii tähelepanekuid täiskasvanueas õppimise olulisusest kui ka väljakutsetest.

Seminari käigus vaatasime otsa Kose valla täiskasvanuhariduse alasele statistikale ja andsime hoogu arutelule kitsaskohtade üle. Jagame ka teiega, mis suunas esimesed mõtted liikusid:
  • Terve kohtumise vältel kõlas rohkesti õppimisega seotud tegevusi, mida täna juba Kose vallas tehakse, ent mille kohta info jagamine ega selle kogumine pole kuigi süsteemne. Muidugi võiks see olla süsteemsem, ent õhku jäi veel küsimus, et kelle jaoks me täpsemalt info jagamist paremaks muutma peame!
  • Teema puudutab tõepoolest erinevaid valdkondi ning sihtrühmi ja nii otsustasid Kose valla meeskonnaliikmedki, et laiendavad oma meeskonda noortevaldkonna eksperti võrra.
  • Lõpetuseks saime tõdeda, et mõte läks liikuma küll, ideid hakkas muudkui tekkima ning indu tegutsemiseks seal vallas juba jagub 😉.
Aitäh kõigile osalejatele!

13 omavalitsuse seminari on jäänud, hoia silm peal programmi tegevustel just siin grupis 😉